Čanak demantovao da je držao nacionalistički govor: Celi život se borim protiv takvih

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak demantovao je da je snimak njegovog navodnog nacionalističkog govora nastao početkom devedesetih godina.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.12.2021.

13:30

Čanak demantovao da je držao nacionalistički govor: Celi život se borim protiv takvih
Printskrin: TV Prva/arhiva

Snimak su objavili pojedini portali, a za koji je lider radikala Vojislav Šešelj rekao da je snimak Službe državne bezbednosti koji je on dobio "od nekog čoveka".

Čanak je za Televiziju Hepi rekao da je to govor koji je on pre mesec dana izrekao u jutarnjem programu te iste televizije, i to kao "pokaznu vežbu da svako može biti nacionalista i fašista", prenela je LSV.

"Pre mesec dana sam ovde pokazivao kako je prejednostavno biti nacionalista, kako svako može da drži nacionalistički govor i svako može da bude rečitiji nacionalista i fašista i od Šešelja, i od Bokana, i od ostalog tog smeća. Tim mojim govorom sam pokazivao koliko je to najjeftinija moguća demagogija i pornografija", kazao je Čanak.

Dodao je da se protiv onih koji tako govore bori od kad zna za sebe.

"Taj govor je, u stvari, matrica po kojoj može sve. Zato sam ja pre puno godina napisao uputstvo za nacionaliste: 'Braćo ... i sestre ..., kucnuo je čas da i mi ... uzmemo svoju sudbinu u svoje ruke. Protivprirodna versajska tvorevina ... oduvek je pravila privid svog ekonomskog prosperiteta na jeftinom radu nas ..., jeftinim sirovinama istrzanim iz grudi naše majke .... Ali s tim treba prekinuti. Neki kažu da u ... treba da se govore drugi jezici osim ..., a ja vas braćo i sestre pitam – ako se u ... neće govoriti ... jezik, a gde će se onda na svetu govoriti...'", rekao je Čanak.

Prema njegovim rečima, oni koji te "gomile frazetina bacaju na sto" na kraju dovedu do toga da to uvek nekog košta - "imovine sigurno, glave uglavnom".

U emisiji je emitovan i snimak nastao u studiju Hepi televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: