Žestoki vazdušni napadi na prestonicu: Bombardovana skladišta, oboren dron; očekuje se kontranapad? VIDEO

U izjavama koje je podelila Saudijska novinska agencija, koalicija je otkrila da je gađala dva skladišta u prestonici Sani, u Jemenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2021.

18:00

Žestoki vazdušni napadi na prestonicu: Bombardovana skladišta, oboren dron; očekuje se kontranapad? VIDEO
Ilustracija: Shutterstock/Whitelion61

Prestonicu su Huti koristili kao centre za snabdevanje i skladišta oružja, a gađali su i radionice za dronove i rakete u severnoj provinciji Sada, u srcu pokreta Huta.

"Preduzeli smo mere predostrožnosti da poštedimo civile i civilnu imovinu od kolateralne štete", saopštila je koalicija.

Jemenski izvori, uključujući prohutsku televiziju Al-Masira njuz, nisu prijavili žrtve tokom vazdušnih napada koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na Sanu i Sadu. Dan ranije, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom presrela je bespilotnu letelicu koju su lansirali Huti, uništila čamac koji je uhvaćen u zamku a koji je opremila grupa i napala bazu protivvazdušne odbrane Međunarodnog aerodroma Sana.

Sa druge strane, Huti su oborili borbeni dron koalicije iznad severnog Jemena.

Pokušaji koalicije predvođene Saudijskom Arabijom da odvrati i zastraši Hute čistom silom verovatno neće prestati uskoro. Uprkos pritisku bez presedana, Huti će verovatno uzvratiti udarac. Grupa je preživela i gore situacije u poslednjih šest godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: