"Vojne operacije Alijanse su pomogle da se uspostavi mir u regionu"

Šefovi diplomatija država-članica NATO-a počeli su odvojeni susret na plenarnoj sednici Severnoatlantsnog saveta u Rigi.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 01.12.2021.

14:14

EPA/EFE/ TOMS KALNINS

Po rečima generalnog sekretara NATO Jens Stoltenberga, susret je posvećen situaciji na Zapadnom Balkanu.

"Region Zapadnog Balkana ima za nas veliki značaj. Primećujemo zabrinjavajući razvoj situacije, slušamo opasnu retoriku u Bosni i Hercegovini, vidimo napetost između Beograda i Prištine, reforme se usporavaju, dok strani igrači povećavaju intenzitet svojeg štetnog delovanja u regionu", izjavio je on. "NATO i EU tesno sarađuju za dobrobit regiona, između ostalog i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu", izjavio je Stoltenberg.

On je podsetio na vojne operacije NATO-a u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina prošlog veka koje su, po njegovim rečima, "pomogle da se uspostavi mir u regionu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: