Ukrajina ne odustaje od optužbi: "Rusi pripremaju nešto"

Ukrajinski premijer Denis Šmigal optužio je danas Rusiju da "apsolutno" stoji iza planiranog organizovanog puča da se svrgne pro-zapadna vlada u Kijevu.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

16:33

Ukrajina ne odustaje od optužbi:
EPA/EFE/ MAXIM SHIPENKOV

On se za tu priliku se pozvao na obaveštajne podatke.

Prošlog petka, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je Kijev razotkrio zaveru da se svrgne vlada ove nedelje, u kojoj je trebalo da učestvuju pojedinci izi Rusije, ali je nije precizirao da li, prema njegovom uverenju, iza toga stoji Kremlj, preneo je Rojters.

Kremlj je negirao bilo kakvu umešanost u navodni puč i odbio te "optužbe bez osnova".

"Imamo tajne podatke koji pokazuju posebne namere da se izvede puč. Da li je Rusija iza toga? Apsolutno", kazao je Šmigal.

On je, takodje, rekao da ruska vojska gomila trupe na ukrajinskoj granici, što je, kako navodi Rojters, drugo takvo gomilanje od maja, i da je deo šireg ruskog napora da zaustavi ukrajinski ulazak u Evropsku uniju.

"Oni (Rusi) pripremaju nešto", rekao je Šmigal, ne precizirajući šta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: