Ukrajinske službe bezbednosti istražuju mogući puč

Ukrajinska služba bezbednosti najavila je istragu o pripremama mogućeg državnog udara koji navodno planira grupa Ukrajinaca i Rusa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.11.2021.

22:22

Ukrajinske službe bezbednosti istražuju mogući puč
Foto: Shutterstock/justsolove

"Glavno istražno odeljenje ukrajinske službe bezbednosti sprovodi pretkrivičnu istragu moguće akcije za preuzimanje vlasti. Pokrenut je postupak iz stava 1. člana 109. krivičnog zakona Ukrajine povodom priprema pojedinih Ukrajinaca i Rusa da izvedu akciju državnog udara i preuzimanja vlasti", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu službe bezbednosti Ukrajine, preneo je TASS.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je prošlog petka da je bio upozoren da su u toku pripreme za izvršenje državnog udara 1. decembra i pokušaji da se biznismen Rinat Ahmetov privuče da učestvuje u toj akciji, kao i da je informisan da je planirano da se milijardu dolara potroši na navodni puč ne pominjući iz kojih izvora bi došao novac.

Zelenski je izjavio da je čuo audio snimak na kojem neki Ukrajinci i Rusi razgovaraju o planovima za državni udar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: