Pretnja Zapadu: Rusija dobija nove avione sa hipersoničnim raketama

"Novi avioni sa hipersoničnim naoružanjem biće predati na borbeno dežurstvo vazduhoplovnim vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sledeće godine".

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 29.11.2021.

16:24

Pretnja Zapadu: Rusija dobija nove avione sa hipersoničnim raketama
EPA/EFE/ YURI KOCHETKOV

Ovo je izjavio u intervjuu za list "Krasna zvezda" zamenik glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga general-pukovnik Andrej Judin.

"Sledeća godina u vazduhoplovnim vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga proglašena je za godinu letačke obuke, a za protivvazdušnu, protivraketnu odbranu i kosmičke snage – za godinu borbenog dežurstva. Takođe nam predstoji da stavimo na borbeno dežurstvo i perspektivne modele oružja, vojne i specijalna tehnike, uključujući i hipersonično oružje", precizirao je on.

Judin je dodao da je u okviru državnog odbrambenog naloga u 2022. godini planirana nabavka više od 200 jedinica osnovnog naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili i visokoj stepeni borbene gotovosti.

Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa "Cirkon" je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom "Avangard".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: