"Angelina i ja nismo došli ni sa kakvim projektom"

U zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu počeli razgovori diplomata o izbornim reformama u BiH.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2021.

12:38

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Američki izaslanik Metju Palmer je, odgovarajući na pitanja novinara o tome da li su on i Angelina Ajhorst na neki način pristrasni u posredovanju dogovora političkih stranaka, a o čemu su pisali mediji u BiH, rekao: "Ja predstavljam SAD i kada se obraćam javnosti, govorim u ime politike SAD-a."

"Angelina i ja nismo tu s nekim određenim planom ili projektom. Mi samo želimo da pomognemo političkim strankama da se dođe do dogovora kako bi se došlo do poboljšanja funkcionisanja institucija i da bismo pomogli BiH na njenom putu napred", rekao je on.

Inače, u zgradi Delegacije EU u Sarajevu na razgovorima su bili šef Delegacije Johan Satler, američki ambasador Erik Nelson, američki izaslanik zadužen za Izborni zakon Metju Palmer, visoki predstavnik Kristijan Šmit, kao i predstavnica EU Angelina Ajkorst.

Palmer je rekao da su on i drugi partneri BiH iz EU i SAD-a danas tu kako bi podržali nastojanje postizanja dogovora o ustavnoj i izbornoj reformi naglašavajući važnost tih promena.

Predstavnica EU Angelina Eichhorst kazala je danas da ističe vreme za izmene Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: