Formulisano referendumsko pitanje: Na ovo bi građani Srbije trebalo da odgovore

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je danas kako bi trebalo da glasi pitanje na referendumu za ustavne promene.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.11.2021.

12:20

Formulisano referendumsko pitanje: Na ovo bi građani Srbije trebalo da odgovore
Ilustracija: Depositphotos/ roibu

Kako prenosi RTS, to pitanje glasi: "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni ustava Republike Srbije?"

Predlog je upućen Republičkoj izbornoj komisiji, koja o njemu treba da da mišljenje.

Članovi Odbora jednoglasno su odlučili kako bi trebalo da glasi pitanje o kojem se građani izjašnjavaju na referendumu a ponuđeni odgovori su "Da" i "Ne".

Sednica RIK, na kojoj se očekuje mišljenje, u toku je, a nova sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo zakazana je za jedan sat.

Kako je ranije najavljeno, referendum o promeni Ustava trebalo bi da se održi 16. januara 2022. godine, a Ustav se menja u delu o pravosuđu. Referendum će biti organizovan prema novom Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, tako da za njegov uspeh neće biti potrebno da izađe 50 odsto upisanih birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: