Više od 2.300 novoobolelih, preminula 51 osoba

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno 2.339 novoobolelih od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminula 51 osoba.

Izvor: B92

Petak, 26.11.2021.

14:07

Više od 2.300 novoobolelih, preminula 51 osoba
Foto: Profimedia

Testirana je 15.631 osoba.

Na respiratoru je 206 pacijenata.

Od početka epidemije testirana su 6.759.262 građanina, pozitivno je bilo 1.246,508, a preminula su 11.484 obolela od ove zarazne bolesti. U medijima već nekoliko dana, a u poslednja dva najviše, traje prava bitka oko toga da li bi trebalo pomeriti zimski raspust.

Najviše je reakcija, bar onih iz prosvetne zajednice, izazvao stav epidemiologa i člana Kriznog štaba dr Predraga Kona, koji je upozorio da bi zimski raspust trebalo da počne pre Svetog Nikole koji se slavi 19. decembra, jer je to period kada u našu zemlju ulaze gastarbajteri koji dolaze iz evropskih zemalja u kojima bukti delta soj.

Dr Kon je jutros objasnio, gostujući na RTS-u, da ulazimo u period nepovoljnih epidemijskih događaja: zima, slavlja, slave, katolički, pa pravoslavni Božić. Takođe je izneo i dva glavna razloga da raspust počne 20. a ne 31. decembra.

Otprilike u vreme katoličkog Božića naši ljudi koji rade na zapadu dolaze u našu zemlju, tamo je eksplozija delta plus soja koronavirusa, koji mi još ovde nismo utvrdili da cirkuliše ali mislimo da je tu, ali nema dominaciju", dodaje Kon.

Takođe, navodi, u drugoj polovini decembra očekujemo dolazak virusa gripa, koji je u regionu već prisutan i dokazan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: