Vulin najavio: Formira se još jedna jedinica policije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će uskoro biti formirana rečna jedinica policije.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2021.

15:03

Vulin najavio: Formira se još jedna jedinica policije
EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN/Ilustracija

Ona će, kako je objasnio ministar, objedinjeno raditi i brinuti o bezbednosti na svim plovnim rekama.

"U poslednjih nekoliko dana imali smo veoma uspešne zaplene nafte i akciznih proizvoda na Dunavu i to je nešto čemu ćemo se u narednom periodu značajno posvetiti", rekao je ministar Vulin na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

Prema njegovim rečima, Dunav je evropski koridor koji, kao i druge reke u prethodnom periodu, nije dovoljno kontrolisan, saopštio je MUP.

"Prekinućemo šverc i povećati bezbednost na rekama. Niko nije kažnjen na reci zato što je pijan vozio skuter, a u pitanju je saobraćaj i ovde važe ista pravila", rekao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da će u skupštinsku proceduru biti pušten predlog zakona po kojim bi policija dobila veća ovlašćenja kada je u pitanju bezbednost na rekama, slična onima koja ima kada je u pitanju bezbednost saobraćaja na putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: