Načelnik GŠ Vojske Srbije razgovarao s komandantom Kfora

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.11.2021.

14:44

Načelnik GŠ Vojske Srbije razgovarao s komandantom Kfora
EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

To je bio prvi susret načelnika GŠ Vojske Srbije sa novopostavljenim komandantom Kfora, a koji je dužnost preuzeo u oktobru ove godine.

General Mojsilović je čestitao generalu Kajariju postavljenje na ovu odgovornu dužnost i naglasio da se od Kfora, kao jedinog legitimnog bezbednosnog aktera na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojnotehničkim sporazumom, očekuje da stvori uslove za bezbedan i miran život stanovništva na celokupnom prostoru pokrajine.

Tokom sastanka razgovaralo se i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu i očuvanja i unapređenja bezbednosti na tom prostoru.

U razgovoru je istaknut značaj direktnih kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i Kfora za stabilnu bezbednosnu situaciju u pokrajini, a posebno u zahvatu administrativne linije prema Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: