"Bienvenue en Croatie, cher Emmanuel Macron..., tvoja prijateljica" FOTO

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je na svom Tviter profilu francuskom predsedniku Emanuelu Makronu poslala poruku dobrodošlice.

Izvor: Jutarnji list

Četvrtak, 25.11.2021.

11:22

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Naime, makron je u sredu uveče sleteo u Zagreb gde se danas sastaje s hrvatskim državnim vrhom.

Međutim, Kolinda Gravar Kitarović se s njim neće sastati zbog čega mu je poslala, kako zagrebački mediji pišu, dirljivu poruku:

"Bienvenue en Croatie, cher Emmanuel Macron! Dobro došao! Je suis désolée de ne pas te voir car je ne suis pas en Croatie. Je te souhaite une agréable et fructueuse visite. Tout le meilleur à toi et au merveilleux peuple de la France! Ton amie Kolinda", navela je bivša predsednica i priložila fotografiju s Makronom.

Objava Grabar-Kitarović u slobodnom prevodu na hrvatski glasi ovako: "Dobro došao u Hrvatsku, dragi Emanuele! Žao mi je što se ne možemo videti jer nisam u Hrvatskoj. Želim ti ugodnu i plodonosa u posetu. Želim ti sve najbolje, kao i svim divnim građanima Francuske! Tvoja prijateljica, Kolinda." Jutarnji list podseća da su Makron i Grabar-Kitarović pre tri godine zajedno gledali meč Hrvatske i Francuske u finalu Svetskog fudbalskog prvenstva koje se odigralo na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: