Vučić o sastanku s Putinom: Bićemo sami, za nas je rezultat susreta važan

Predsednik Srbije stigao je u popodnevnim satima u Soči, gde treba da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

18:35

Vučić o sastanku s Putinom: Bićemo sami, za nas je rezultat susreta važan
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

On se, po dolasku u Soči, obratio javnosti u Srbiji.

Sastanak sa Vučićem je neuobičajena aktivnost za Putina koji se veoma retko sastaje nasamo sa drugim liderima i zbog toga je Vučić izrazio veliku zahvalnost ruskom predsedniku.

"Hvala predsedniku Putinu na poštovanju koje ukazuje Srbiji, to je lepa vest za naše građane", rekao je.

"Bićemo nas dvojica sami, ali je mnogo važnije šta ćemo dogovoriti", rekao je.

Na komentare kritičara da je u Rusiju otišao "samo da bi se slikao", rekao je da njega ne zanima njihova politika koja je samo politika laži.

"Naravno da je Putin taj koji odlučuje, da nije, mi bismo dosad već završili te pregovore", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je Putin osoba koja najbolje razume poziciju Srbije i da na njega najviše računa.

"Verujem u prijateljstvo predsednika Putina, ako me pitate na koga najviše računam u Rusiji, to je Putin. On je uvek bio uz Srbiju", kazao je.

"Lični kontakt je zasnovan na poštovanju naših država, ali i na tome da se mi poznajemo već dugo. Ja sam prvi put bio u Sočiju kao potpredsednik Vlade na jednom od najtežih sastanaka sa Putinom. Kada smo se vratili rekao sam Tomi i Ivici da moramo do kraja 2014. da isplatimo sve dugove i da postanemo zemlja koja će da gradi sistem poverenja sa svima. Morate da imate čiste račune i Srbija danas nikome ne duguje ništa. Sve što su naše obaveze sve se plaća", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su za 18 susreta, koliko ih je bilo, on i Putin gradili odnos na poverenju i razumevanju.

"Ja mislim da smo kroz teška vremena kroz koja smo prolazili gradili poverenje i naš odnos je takav da kada jedan drugom nešto kažemo onda je to tako", rekao je.

"Posle Nikole Pašića ja sam prvi čovek koji je dobio taj orden i to ne od bilo koga, nego od Putina. Ja sam veoma ponosan na to", kazao je Vučić o ordenu Aleksandra Nevskog, koji je dobio 2019. godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja iz Sočija govorio i o protestima ispred Predsedništva zbog Zakona o eksproprijaciji i o Rio Tintu.

Osim toga, Vučić se zahvalio građanima Srbije jer su podržali njegovu politiku protiv bele kuge.

"Biće mnogo bolje mere za drugo dete, sa tim ćemo izaći za 15–20 dana", rekao je.

"Majke su heroji, one podnose sav teret. Zato velike kompanije treba da imaju vrtiće, da majke mogu da dođu da vide svoju decu, da se uvere da su dobro. To ćemo da subvencionišemo. To sam video u mnogim zemljama, to sad moramo da smislimo kako da implementiramo", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: