50 miliona evra za razvoj turizma

Vlada Srbije odlučila je da izdvoji 50 miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana za razvoj turizma u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 28.07.2006.

17:20

Default images

Kako je saopšteno, novac će, između ostalog, biti investiran u razvoj turizma na Dunavu, u infrastrukturu u turističkim centrima i izgradnju gondole od Novog Beograda do Ade. Najavljeno je da će deo sredstava biti iskorišćen za izgradnju osam novih pristaništa na Dunavu, među kojima u Beogradu i u Novom Sadu.

Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je nova ulaganja u obnovu aerodroma Ponikve kod Užica, koji bi trebalo da postane jedna od regionalnih vazdušnih luka i za civilni i za teretni saobraćaj.

Investicionim planom za razvoj turizma predviđeno je i ulaganje u razvoj Stare planine, koja bi trebalo da postane centar srpskog zimskog turizma. Najavljeno je da će u avgustu početi izgradnja dve žičare na ski stazi dugačkoj preko dva kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: