"Za SPS je nadležan Koštunica"

Srpski pokret obnove dobio uveravanja koalicionih partnera da će Vuk Drašković biti izabran za ministra spoljnih poslova Srbije.

Izvor: Blic

Četvrtak, 27.07.2006.

08:27

Default images

Podrška Socijalističke partije Srbije i obezbeđivanje većine za izbor Draškovića je stvar Demokratske stranke Srbije i premijera Vojislava Koštunice, a SPO im veruje na reč, rekao je za Blic potpredsednik stranke Vlajko Senić.

On je kazao da ne očekuje da će zbog izbora Draškovića biti smenjen ministar kulture Dragan Kojadinović, ili da će SPO ostati bez resora dijaspore na čijem čelu je sada Vojislav Vukčević. "Predstavnici ostalih stranaka iz Vlade Srbije nisu nam tražili bilo koja ministarska mesta da bi u zamenu za njih Drašković ostao na mestu šefa diplomatije", objašnjava Senić.

Prema pisanju lista, funkcioner SPS-a Zoran Anđelković je rekao da socijalisti neće podržati Draškovića i dodao da će svi poslanici te stranke koji eventualno budu glasali za njegov izbor, snositi posledice i najverovatnije biti isključeni iz stranke. Ministri spoljnih poslova i odbrane biće izabrani nakon što Skupština Srbije usvoji Zakon o ministarstvima, a kandidate za te funkcije predložiće predsednik Vlade Vojislav Koštunica.

Međutim, SDPO očekuje da prilikom rekonstrukcije Vlade na jesen dobije dva ministarstva, a posebno je zainteresovan za mesta ministara kulture i dijaspore, saznaje Blic u vrhu te stranke. “Očekujemo da nam premijer Koštunica ponudi učešće u Vladi. Ako je SPO sa tri poslanika u Skupštini imao tri ministra i šefa diplomatije, onda i mi možemo sa devet poslanika da imamo dva ministarstva”, kažu sagovornici lista iz SDPO, na čijem čelu su Vojislav Mihailović i Veroljub Stevanović. Oni su obelodanili da već imaju spremne kandidate za ministra kulture, a to su balerina Aja Jung i glumica Ljiljana Blagojević.

Ministar kulture Dragan Kojadinović za Blic je rekao da nije sklon da se bavi "mlaćenjem prazne slame" i da ga ne zanimaju kalkulacije da će biti smenjen sa te funkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: