"Višak alkohola, manjak pameti"

Opštinsko tužilaštvo u Benkovcu podiglo optužnicu protiv četiri osobe koje su kamenovale kuće Srba-povratnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2006.

07:55

Default images

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, posle javne osude tog incidenta, posetio je porodicu Škorić u selu Biljanje Donji kod Benkovca, koja je u napadu pretrpela najveću štetu.

Mesić je rekao da žrtve incidenta nisu samo te porodice, već i hrvatska država. On je rekao da nije reč o sukobu na nacionalnoj osnovi, već o sukobu baraba koje žele da isteraju te porodice zbog njihovog imanja. "Problem je u višku alkohola, a manjku pameti jer kamenje nisu bacali na Srbe, bacali su ih na hrvatsku politiku, na hrvatsku demokratiju i na hrvatske institucije", rekao je predsednik Hrvatske.

Meštani susednog sela Škabrnja, u kojoj žive okrivljeni, saznavši za posetu Mesića, ponovo su protestovali i uputili nove pretnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: