Niške Narodne novine pred gašenjem

Opstanak jedinog dnevnog lista južno od Beograda, Narodnih novina, doveden u pitanje zbog gradonačelnika Niša Smiljka Kostića.

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2006.

18:14

Default images

Gradonačelnik Niša Smiljko Kostić je, kako sam kaže, ljut što su Narodne novine sa naslovne strane uklonile amblem grada i što su se izmakle kontroli kada je reč o izveštavanju. On zbog toga traži smenu direktora i glavnog urednika.

"Ja im zameram što su dužni da prenesu informaciju i zna se šta je rad gradonačelnika, on mora da se nadje, zna se na kojoj strani i mora da to bude objašnjeno i ne može da bude iskrvljeno", kaže Kostić i na pitanje da li misli da zaslužuje prvu stranu kaže: "To ne, ali zaslužujem da budem bar na trećoj ili četvrtoj stranici".

Narodne novine nisu u obavezi da naslovnoj strani imaju amblem grada, objašnjava glavna urednica Olivera Panajotović i dodaje da su kritički tekstovi o Kostiću pravi razlog njegovog nezadovoljstva: "Nekoliko puta pretio je: videćete vi kad vam ja ukinem pare, videćete vi što ovo pišete: To što on hoće da izlazi isključivo na trećoj strani ja ne znam kako da protumačim drugačije osim kao pritisak na medije", kaže Olivera Panajotović.

Skupstina grada je sa poslednje sednice uputila zahtev gradonačelniku da nastavi finansiranje Narodnih novina. Predsednik Skupštine Goran Ilić rekao je da će mu u suprotnom većina uskratiti podršku.

Ukoliko na račun Narodnih novina ne bude prebačen novac do 24. jula, protiv gradonačelnika Smiljka Kostića i nadležnih službi biće pokrenute krivične prijave. U Narodnim novinama strahuju da će trenutna situacija pogubno uticati na proces privatizacije pred kojim se ovaj jedini niški list nalazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: