Izrael ponovo udario po Siriji

Sirijski državni mediji objavili su da je protivvazdušna odbrana te zemlje odgovorila na rakete ispaljene iz Izraela u pravcu predgrađa glavnog grada Damaska.

Izvor: Beta

Subota, 30.10.2021.

15:08

Izrael ponovo udario po Siriji
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Izrael izvodi napade na Siriju uglavnom tokom noći, a današnje raketiranje usledilo je pošto je ta zemlja nedavno optužila jevrejsku državu da je napala njenu južnu teritoriju, takođe ne navodeći detalje.

Izrael je proteklih godina izveo stotine napada na vojne mete povezane s Iranom u Siriji, ali je retko preuzimao odgovornost za takve operacije.

Izraelski lideri su rekli da su meta baze milicija saveznika Irana, poput moćnog libanskog ekstremističkog Hezbolaha.

Izraelska vojska napada konvoje oružja za koje veruje da je namenjeno Hezbolahu koji se bori na strani snaga sirijskog predsednika Bašara Asada u građanskom ratu u toj zemlji.

Izrael smatra da je učvršćivanje Irana na izraelskoj severnoj granici crveni linija i više puta je napadao postrojenja povezena s Iranom i konvoje oružja na putu za Liban namenjene Hezbolahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: