Burne vremenske promene: Za vikend sunce, od utorka hladno i hladnije

Jesen nas je krajem oktobra prilično poštedela, ali zato početak novembra će to sve "nadoknaditi" preokretom sa zahlađenjem i "gratis" kišom i pljuskovima.

Izvor: ER

Petak, 29.10.2021.

13:12

Burne vremenske promene: Za vikend sunce, od utorka hladno i hladnije
Foto: Shutterstok/Nebojsa Markovic

Vikend bi definitivno trebalo iskoristiti što bolje jer će sunčevi zraci i suvo vreme potrajati do utorka, od kada kreće pravi mali obrt.

Početak novembra, kako najavljuju meteorolozi biće promenljiv - red sunca, red kiše i oblaka.

Subota i nedelja biće sunčane i tople, sa temeperaturom koja će dostizati i do 20 stepeni.

"Tokom vikenda i ponedeljka jutra će biti hladna, a tokom dana sunčano i umereno toplo sa temperaturama od 15 do 19 stepeni, lokalno će temperatura dostići i do 20 stepeni, u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar", rekao je meteorolog Đorđe Đurić za B92.net.

U ponedeljak nam stiže naoblačenje koje će doneti kišu. Pa tako su od utorka obavezne toplije jakne i kišobran, jer sledi nagli pad temperature i kiša sa pljuskovima.

"U utorak biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima, koje će da prati pad temperature ali ne ekstremni, i duvaće severozapadni vetar", napominje Đurić.

U sredu će situacija biti promenljiva, dan će početi suvo, ali se zato posle podne opet sprema naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Pripremite se za hladno vreme, jer nam se u četvrtak predviđa još jedan pad temperature.

Pazite prilikom vožnje u kotlinama i dolinama jer će biti maglovito i ponegde sa mrazom tokom sledeće nedelje.

"Početak novembra biće promenljiv, ali se očekuje da temperature u novembru budu malo iznad proseka za ovo doba godine", dodaje Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: