Vučković traži preslušavanje

Suspendovani sudija Ljubomir Vučković zatražio da se preslušaju svi prisluškivani razgovori u kojima je i on učestvovao.

Izvor: Beta

Utorak, 20.06.2006.

20:26

Default images

Suspendovanom sudiji Vrhovnog suda sudi se u Specijalnom sudu za primanje mita. Vučković je zatražio da budu preslušani i oni razgovori koji su na molbu tužioca izdvojeni iz predmeta.

Prema njegovim rečima, u izdvojenim transkriptima razgovora, više od njega se pominju "razni ministri, savetnici, funkcioneri MUP-a i šefovi poslaničkih grupa". Dodao je da su izdvojeni oni delovi razgovora koji bi njemu išli u korist.

Predsedavajuća sudija Radmila Dragičević-Dičić rekla je optuženom da "ta imena nisu spominjana u meri u kojoj on to želi da prikaže, dramatizujući situaciju". Sudija je upozorila optuženog da mora da poštuje dignitet suda, s obzirom na funkciju koju je obavljao.

U pauzi današnjeg suđenja Vučković se obratio novinarima i rekao da je baš on optužen zato što niko ne stoji iza njega, nije član nijedne stranke, da je došao sa Kosova i "nema zaleđinu". Optuženi je ranije kazao da ne želi da komentariše transkripte razgovora optuženih, tvrdeći da su oni nezakonito sačinjeni.

Na ročištu su danas preslušavani ti razgovori, a suđenje se nastavlja sutra u 10 sati.

Vučković i članovi takozvane Jotkine grupe optuženi su za primanje i davanje mita. Vučković je, prema optužnici, primio novac od članova Jotkine grupe da utiče na poništenje prvostepene presude članovima grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: