Dodikov potez "kap koja je prelila čašu": "Ili radi, ili odlazi" VIDEO

Na protestima ispred zgrade OHR-a u Sarajevu okupila se mala grupa nezadovoljnih građana.

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 25.10.2021.

10:50

Dodikov potez
Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic

Kako prenose tamošnji mediji, okupljeni se bune zbog, kako se navodi, rušenja ustavno-pravnog pretka Bosne i Hercegovine.

Demonstranti su rekli za portal "Kliks" da je čin člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da dovede harmonikaša u kabinet prelio čašu i da su odlučili da izađu na ulice i dignu svoj glas povodom aktuelne političke situacije.

Građani su se obratili transparentima i visokom predstavniku BiH Kristijanu Šmitu na kojima je pisalo "Herr C. Schmidt ili radite ili odlazite", "Ukinite primanja svima koji ne dolaze na posao u državne institucije", "Ustav (država) BIH i Nemačke se jednako moraju poštovati".

Jedan od organizatora protesta Suad Đozić potvrdio je da će predstavnici ove grupe građana danas imati sastanak s predstavnicima OHR-a koji su obećali da će ih primiti. Blokada rada institucija Bosne i Hercegovine traje više od tri meseca, otkada je bivši visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo zakon o negiranju genocida. Njegovog naslednika Kristijana Šmita Dodik ni ne priznaje i ne učestvuje u radu zajedničkih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: