Prodato 80 odsto Cepter osiguranja

Austrijsko osiguravajuće društvo "Unika" preuzelo je 80 odsto kapitala "Cepter osiguranja" za 16 miliona evra

Izvor: Beta

Sreda, 31.05.2006.

21:31

Default images

Generalni direktor austrijskog društva Konstantin Klin rekao je na konferenciji za novinare da je cilj tog strateškog partnerstva rast na tržištu životnog osiguranja i najavio osnivanje kompanije koja će se baviti i drugim vidovima osiguranja.

On je naveo da je u toku dobijanje dozvole Narodne banke Srbije i rešavanje pravnih formalnosti oko preuzimanja "Cepter osiguranja".

Vlasnik kompanije "Cepter internacional" Filip Cepter rekao je da će partnerstvo sa "Unikom" proširiti aktivnosti firme i povećati broj zaposlenih. On je rekao da "Cepter osiguranje" zauzima 40 odsto srpskog tržišta životnog osiguranja, i dodao da ima oko 20.000 zaključenih polisa i oko 9.000 saradnika.

"Unika" je osnovana 1999. godine spajanjem pet austrijskih osiguravajućih kuća, i u prošloj godini je povećala premiju osiguranja za 25,2 odsto, odnosno na 4,7 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: