Kad otac zabrani dojenje deteta

Petomesečni B.T. iz sela u okolini Požarevca krajem prošle godine odveden u bolnicu sa dijagnozom pothranjenosti i dehidracije.

Izvor: B92

Subota, 08.04.2006.

19:42

Default images

Sa tri meseca starosti B.T. je bio lakši za oko pola kilograma, nego pri rođenju. Na insistiranje zaposlenih u nadležnom Centru za socijalni rad, dečak je odveden u bolnicu, da bi se kasnije ispostavilo da nije adekvatno negovan od strane roditelja. Epilog su dva sudska procesa koji se vode protiv oca, jedan za nasilje u porodici, a drugi za zapuštanje i zlostavljanje deteta.

Majka M.J poverila se u trenutku prisilnog odvođena na lekarsku kontrolu zdravstvenim radnicima, zaposlenima u centru i policiji da joj otac dečaka, B.T. nije dozvoljavao da duže od 15 minuta doji dete, verujući da to nju seksualno stimuliše. Kada bi naredbu prekršila, dobijala bi batine. Batine je, inače, dobijala svakodnevno. Snimao je sve telefonske razgovore, a kada on nije bio tu, nije joj bilo dozvoljeno da izlazi iz kuće.

Radnici Centra za socijalni rad reagovali su po dojavi, izdejstvovavši da dete, suprotno volji roditelja, bude odvedeno na lekarski pregled. Bolja od reakcije nadležnih bila bi pravovremena reakcija majke, takođe žrtve zlostavljanja, kažu u Centru za socijalni rad.

Glavni pretres u jednom procesu zakazan je za 19. april, a u drugom za 5. maj. Dečak koji se sada oseća dobro i majka žive u kući njenih roditelja i nisu u kontaktu sa zlostavljačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: