Srušen deo zida Kremlja – zatvoreni svi prilazi Crvenom trgu VIDEO/FOTO

U Moskvi je danas snažan vetar praćen kišom i gradom izazvao haos.

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

17:17

Srušen deo zida Kremlja – zatvoreni svi prilazi Crvenom trgu VIDEO/FOTO
Foto: Profimedia

Vetar je oborio drveće, razbacao kante za smeće po ulicama, pa čak je i oštetio zidine Kremlja.

Gradske vlasti su upozorile stanovnike da ostanu u zatvorenom, ako je to ikako moguće, i da budu vrlo pažljivi na ulici i da ne parkiraju automobile ispod drveća. Pod uraganskim naletom vetra nije izdržala ni skela postavljena na zidine Kremlja. Vetar je oborio skelu na Crvenom trgu, koja je oštetila deo zidina. "U toku su radovi na restauraciji dela zida od Spaske kule do Senatskog tornja, koji su obustavljeni dok je vetar još bio veoma jak", rekao je šef odeljenja federalne službe bezbednosti Denis Simonov.

Skele i zidni zidovi su se delimično urušili, rekao je.

"Niko nije povređen", rekao je Simonov, ne iznoseći više detalja.
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin
Prilazi Crvenom trgu sada su zatvoreni sa svih susednih ulica, prenosi TAS.

Trg je zatvoren zbog urušavanja, rekli su službenici. Nekoliko radnika je na zidu Kremlja. Jedna ograda je potpuno srušena.

Ovo nije prvi slučaj da je vetar naneo štetu moskovskom Kremlju.

U junu 1998. srušio je oko 200 stabala i oštetio nekoliko zidnih ograda, a u aprilu 2018. delimično je odneo krov sa palate Senata.
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin
U nevremenu je polomljen jedan od 1.045 "zubova" zidina.

Na video snimku objavljenom na internetu vidi se kako padaju skele sa dugačkog zida Kremlja između Spaske kule i Lenjinovog mauzoleja.

Već nekoliko godina traju radovi na obnovi zida Kremlja, koji se satoji od 20 kula, a sagradili su ga italijanski arhitekti krajem 15. veka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: