Priština proterala dvojicu ruskih zvaničnika

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena personama non grata.

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

17:03

Priština proterala dvojicu ruskih zvaničnika
Shutterstock/Adam Radosavljevic

Razlog za tu odluku su, kako kaže, njihove štetne aktivnosti "koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo".

Vjosa Osmani je na Fejsbuku napisala da je to bio njen zahtev ministarki spoljnih poslova Doniki Gervali koja je, kaže, danas donela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe.

Dodala je da je istovremeno kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o primeni te odluke.

"Institucije Republike Kosovo odlučne su u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi sprečili da Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije. Uveravam građane da institucije Republike Kosovo neće oklevati da deluju svaki put kad dođe do narušavanja bezbednosti i ustavnog poretka u zemlji", napisala je Vjosa Osmani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: