Nova odluka: Od ponedeljka kombinovana nastava u srednjim školama u četiri grada

Srednje škole u Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Nišu i Šapcu preći će na kombinovani model nastave od ponedeljka 25. oktobra.

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

11:37

Nova odluka: Od ponedeljka kombinovana nastava u srednjim školama u četiri grada
Foto: Profimedia

To je danas saopštilo Ministarstvo prosvete.

U saopštenju se navodi da su pre donošenja odluke za svaku lokalnu samoupravu razmatrani opšta epidemiološka situacija, i podaci iz nadzora o obolevanju od kovida 19 kod učenika i nastavnika i o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi ili treći model nastave.

Ministarstvo navodi da je, prema podacima Instituta Batut u nedelji od 14. do 20. oktobra 2021. godine, broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bio 4.372, što je 0,57 odsto.

Ministarstvo je podsetilo da odluku o eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu donosi Krizni štab za suzbijanje epidemije kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: