Oštre osude zbog napada na porodicu predsednika Srbije; "Pokušavaju da sruše Vučića"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas je najoštrije osudio poslednji u nizu napada na sina predsednika države.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.10.2021.

11:22

Oštre osude zbog napada na porodicu predsednika Srbije;
Foto: Profimedia

On je rekao da napadi dolaze od "tajkunskih političkih stranaka i njihovih niskotiražnih tabloida".

Lončar je u saopštenju ocenio da su građani Srbije odavno prozreli njihovo "beščašće i licemerstvo" i poslali ih na, kako kaže, politički otpad.

"Koliko god se predstavnici tajkunske opozicije i njihovi brojni štampani i elektronski mediji trudili, Srbija nikada neće biti zemlja u kojoj će se napadima na decu, njihovim blaćenjem, beskrupuloznim vređanjem i razapinjanjem po medijima, osvajati vlast.

Džaba im sve naslovne strane, specijalne emisije, dzaba sav trud kvazi novinara i svih nazovi političara plaćenih tajkunskim novcem uštekovanim na Zanzibaru", rekao je Lončar.

Demokratska stranka pre par dan iznela je tvrdnje da su "mladi Vucic i njegovi anonimni drugovi "poklonil Draganu Vasiljkovicu, novac i kucću kada je izasao iz zatvora u Hrvatskoj, a novinarka lista Danas ( koji danas na naslovnoj strani najavljuje tekst na ovu temu uz fotografiju predsednikovog sina) Safeta Bišćević je za N1 izjavila da preska uprava trebalo da "pročešlja" finasije sina predsednika Srbije .

SNS: Crtanje mete na čelu Danila pokušaj rušenja Vučića

Funkcioneri Srpske napredne stranke reagovali su na nastavak kampanje protiv porodice predsednika Aleksandra Vučića i osudili, kako navode, crtanje mete na čelu predsednikovog sina Danila Vučića sa, kako kažu, jednim ciljem - da se sruši Vučić.

Demokratska stranka iznela je pre nekoliko dana tvrdnje da su "mladi Vučić i njegovi anonimni drugovi poklonili Draganu Vasiljkoviću, novac i kuću kada je izašao iz zatvora u Hrvatskoj, a novinarka lista Danas, na čijoj naslovnoj strani je danas najavljen tekst na tu temu uz fotografiju Danila Vučića, Safeta Bišćević za N1 je izjavila da bi poreska uprava trebalo da "pročešlja" finasije sina predsednika Srbije.

Šef odborničke grupe SNS i narodni poslanik Aleksandar Mirković naveo je da je kampanja napada na porodicu Vučić dobila novu epizodu, ali po starom scenariju, odnosno "stavljanjem na naslovnu stranu lik Danila Vučića sa vrlo tendencioznim naslovom".

"Ovo je ko zna koje po redu crtanje mete na sinu predsednika Aleksandra Vučića. Prosto je neverovatno kolika količina mržnje obuzima Dragana Ðilasa, kada na ovaj način želi da nanese štetu Vučiću, udarajući ga tamo gde svakog čoveka najviše boli, na dete i porodicu", naveo je Mirković u saopštenju.

Ocenio je da se na taj način svesno ugrožava život jednog momka i to samo zato što "žele po svaku cenu da naude njegovom ocu".

"Konstantnim targetiranjem, iznošenjem laži, kriminalizacijom koja traje godinama, Danilu Vučiću su odavno ugrožena sva ljudska prava, pa se postavlja pitanje da li će i kada neko da reaguje na sve to", naveo je Mirković.

Ukazuje da u svojim namerama na taj način neće uspeti da slome Aleksandra Vučića.

Član Glavnog odbora SNS-a Relja Ognjenović ocenio je da usled nedostatka plana i programa, a manjka pameti, interesna grupacija okupljena oko, kako kaže, tajkuna Dragana Ðilasa nema da ponudi ništa drugo osim prostakluka i primitivizma te iznova crta metu na čelu Danilu Vučiću.

"I taman kada pomislimo da ne mogu niže i gluplje, Ðilasove interesdžije prevaziđu sebe. Počeli su sa najprimitivnijim napadima još pre 10 godina na tada maloletnog Danila, nastavili sa još žešćim napadima i ta lavina mržnje se nastavlja i danas, a zapravo jedino što priželjkuju tim napadima jeste da sruše Aleksandra Vučića", naveo je Ognjenović.

Zamenik šefa odborničke grupe SNS i narodni poslanik Nemanja Joksimović istakao je da se brutalna kampanja laži protiv porodice predsednika Republike Srbije nastavlja i ocenio da ih, kako kaže, "toliko boli što ni jedan Vučić nema tajne račune kao njihov gazda da su morali da upregnu celu svitu Multikom ''stipendista'' da danima crtaju metu na čelu sina predsednika Republike Srbije".

Dodajući da nije ni bitno koja je laž na dnevnom redu, Joksimović ističe da im je samo važno da udare što niže iako, primećuje, odavno nema gde niže.

"Ðilasovi uposlenici utrkuju se godinama ko će brutalniju laž da plasira ne bi li opravdao uloženo. I sve će izmisliti i slagati samo da se slučajno ne češljaju računi njihovog gazde", naveo je Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: