Abazović najavio politička iznenađenja

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, koji boravi u SAD, poručio je da su, kako je naveo, "progresivne snage dobile otvorenu podršku" Vašingtona.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.10.2021.

10:24

Abazović najavio politička iznenađenja
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Čeka nas reformski put. Nema kompromisa sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Ono što nas očekuje u narednom periodu su iznenađenja. Biće i političkih i ekonomskih iznenađenja, ali u svakom slučaju pozitivnih za Crnu Goru i njene građane", naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.

Ministar Radulović je rekao je da je na svim sastancima Crna Gora dobila dve jasne poruke.

"Poruku podrške Vladi Crne Gore u nastojanju da očuva evroatlantski put zemlje i da postane prva sledeća članica EU, a i svim onim progresivnim snagama koje se za to zalažu", kazao je Radulović.

Naveo je da, bez obzira na slobodnu interpretaciju pojedinih medija da Crna Gora nema poverenje, kako je rekao, "našeg najvažnijeg saveznika SAD, samo njihovo prisustvo govori o tome da postoji puno poverenje između CG i SAD".

"Ono što sve nas zabrinjava kao građane je činjenica da kriminal i korupcija predstavljaju opasnost za bezbednost jedne zemlje isto koliko ekstremizam i radikalizam", kazao je ministar.

Poručio je da jake Crne Gore nema bez jakih institucija koje neće zavisiti niti od jednog pojedinca u njima.

"Institucija koje neće zavisiti od političkih promena. Mi smo dužni da izgradimo upravo takvu Crnu Goru koja će biti dostojna naših očeva i koja će biti vredna života naših pokoljenja", naveo je Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: