Tramp uzvraća udarac: "Truth Social"

Bivši predsednik SAD najavio je da će pokrenuti sopstvenu društvenu mrežu zvanu "Truth Social" pošto je u januaru isključen sa Tvitera, Fejsbuka i Jutjuba.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.10.2021.

07:43

Tramp uzvraća udarac:
EPA-EFE/STEVE POPE

Sa platformi sa kojih su ga isključili, optužili su ga optužili da je preko nih podsticao pristalice na nasilje preko tih platformi pre napada na Kongres.

"Formirao sam Truth Social i grupu Tramp Medija end Teknolodži (TMTG) da se oduprem tiraniji tehnoloških giganata", rekao je Tramp u saopštenju i precizirao da će njegova platforma biti pokrenuta u prvom tromesečju 2022. godine.

Velike kompanije u Silicijumskoj dolini upotrebile su svoju jednostranu moć da ućutkaju glasove neslaganja u Americi, dodao je Tramp.

Republikanski milijarder isključen je sa Fejsbuka, Tvitera i Jutjuba posle napada na Kongres SAD 6. januara, koji su sprovele njegove pristalice za vreme ceremonije potvrdjivanja pobede Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima.

Pre isključivanja Tramp je imao gotovo 89 miliona pratilaca na Tviteru preko koga je objavljivao veliki broj predsedničkih odluka, imao je 35 miliona pratilaca na Fejsbuku i 24 miliona na Instagramu.

Platforma "Truth Social" biće dostupna u beta verziji na poziv od novembra 2021. godine, navodi se u saopštenju dok će Trampova nova medijska grupa TMTG takodje imati video servis na zahtev sa zabavnim programima i podkastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: