Prećutali lansiranje balističke rakete

Severna Koreja nije preko uspostavljenih kanala komunikacije unapred obavestila Južnu Koreju da će danas lansirati balističku raketu.

Izvor: B92

Utorak, 19.10.2021.

11:28

Prećutali lansiranje balističke rakete
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

"Jutros je kao i obično obavljen poziv preko kancelarije za vezu. Severna Koreja nije pomenula ništa u vezi sa današnjoj situacijom", navelo je južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje.

Pjongjang i Seul održavaju svakodnevne telefonske razgovore preko kancelarije za vezu u devet sati ujutru i pet popodne, a Severna Koreja je lansirala balističku raketu jutros u 10:17 sati. Raketa je lansirana iz grada Sinpo u pravcu Japanskog mora, podseća TASS. Tokio veruje da je Pjongjang testirao dve balističke rakete, dok Seul tvrdi da je reč o jednom balističkom projektilu lansiranom sa podmornice.

Današnje testiranje rakete je osmo koje je Severna Koreja uradila ove godine, a krajem septembra prvi put je lansirala novu hipersoničnu raketu u Japansko more.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: