DJINDJIC: MINIMUM - DRZAVA KAO JEDAN PRAVNI SUBJEKAT

Izvor: B92

Subota, 13.01.2001.

10:32

Default images
Mandatar za sastav nove vlade Srbije Zoran Djindjic izjavio je da minimum ispod koga Srbija ne moze ici u pregovorima sa Vladom Crne Gore o preuredjenju odnosa u SRJ jeste postojanje zajednicke drzave kao jednog pravnog subjekta, javlja SRNA. "O svemu drugom mozemo diskutovati. Uostalom, u platformi predsjednika Jugoslavije Vojislava Kostunice nalaze se predlozi o kojima treba da se razgovara" - naglasio je DJindjic u izjavi za beogradski "Blic" dodavsi da nije tacna prica prema kojoj platforma Vlade Crne Gore podrazumeva zajednicku drzavu.

Djindjic smatra da Crna Gora mora jasno definisati da li je za jednu drzavu ili ne, a da pitanje na referendumu treba da glasi - "Da li ste za nezavisnu Crnu Goru?", bez pominjanja bilo kakvih saveza. Odgovarajuci na pitanje zasto juce nije odrzan sastanak Predsednistva DOS-a, na kome je trebalo da se raspravlja o platformi koju je ponudio jugoslovenski predsjednik Vojislav Kostunica, Djindjic je rekao da neke stranke clanice DOS-a imaju svoje predloge o uredjenju odnosa u federaciji, pa je zbog toga sastanak odlozen za nedjelju. On je podsetio da predsjednik Crne Gore Milo Djukanovic u ponedjeljak treba da doputuje u Beograd kako bi se razgovaralo o dvema platformama, ali i zajednickoj strategiji o uredjenju odnosa u federaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: