Dodik poručio Izetbegoviću: "U Sarajevu Srba nema, a u Srpskoj živi 14 odsto Bošnjaka"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je RS slobodna i multietnička zemlja i da ne zna zašto Bakir Izetbegović ne bi boravio u njoj.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

20:03

Dodik poručio Izetbegoviću:
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Upitan da komentariše Izetbegovićevu posetu Banjaluci, gde je učestvovao u radu Predsedništva SDA, Dodik je podsetio da u Republici Srpskoj, prema popisu, živi oko 14 odsto Bošnjaka, koji žive normalne živote kao i svi drugi.

"Za razliku od Izetbegovića, ja na primer u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba na jedan sastanak, koliko on može okupiti Bošnjaka u Republici Srpskoj, jer tamo Srba nema, što opet govori o karakteru Federacije i njenog glavnog grada nakon ratnih zbivanja devedesetih godina", rekao je Dodik u izjavi za Srnu. Uostalom, kazao je Dodik, ne zna ni zašto bi se pridavala tolika pažnja Izetbegovićevom dolasku, nije prvi put u Banjaluci, a pretpostavljam ni poslednji. U Banjaluci je danas održana redovna sednica Predsedništva SDA, kojoj je prisustvovao Izetbegović.

Izetbegović je pre sednice u Ferhadiji prisustvovao džuma-namazu, najvećoj molitvi muslimana petkom, a potom je sa saradnicima prošetao centralnim banjalučkim Trgom Krajina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: