Đorđević: "Šolak će ostaviti više od 5.000 poštara bez posla, zbog svog džepa"

Direktor JP "Pošta Srbije" Zoran Đorđević tvrdi da Dragan Šolak dezinformiše javnost o svojim poslovnim poduhvatima.

Izvor: Republika

Petak, 15.10.2021.

14:01

Đorđević:
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

"Tajkun Dragan Šolak, preko svih svojih medija, nastavlja besomučnu kampanju laži i dezinformisanja javnosti o uspešnom i profitabilnom poslovnom poduhvatu koji je realizovan između JP "Pošta Srbije" i "Telekoma", u vezi s preuzimanjem "Pošta Net" od "Telekoma", započinje svoj tekst za Srpski telegraf direktor JP "Pošta Srbije" Zoran Đorđević.

Kako je naveo, u svoje osim bivših korisnika "Pošta Neta", u svoje laži pokušava da uveri i druge građane Srbije, želeći da sebe prikaže kao žrtvu nekakvog političkog progona, tobože zbog toga što njegovi mediji svoj posao rade "profesionalno, objektivno i nezavisno".

Navodi da je već govorio da je u slučaju Šolaka i Dragana Đilasa motiv uvek novac, a da se radi o "gebelsovskoj kampanji, kobajagi pod plaštom borbe za fer i tržišnu utakmicu".

Đorđević dalje tvrdi da su u pitanju ne baš uvek legalne Šolakove "poslovne kombinacije" i to da mu nekadašnji monopolski položaj u oblasti telekomunikacionih usluga ne donosi mu onoliko novca na koliko je navikao.

"O tome svedoče i podaci o poslovanju njegovih kompanija, koje su više od četiri milijarde evra u gubitku, samo u prošloj godini. S pravom je zabrinut Dragan Šolak jer je samo pitanje dana kada će njegovi nagomilani dugovi početi da ruše njegovu tajkunsku imperiju, a poverioci pokrenuti postupak naplate svojih potraživanja, kao što je i za očekivati da će dosadašnji poslovni partneri i komitenti početi da prekidaju saradnju s kompanijom koja je toliki gubitaš", smatra Đorđević.

On tvrdi da Šolakov monopolski položaj u oblasti kurirske službe i isporuke pošiljaka, ali i isti takav položaj u oblasti onlajn trgovine, više neće biti moguć jer svi planovi i poslovne aktivnosti koje u ovom segmentu već preduzima JP "Pošta Srbije". To će dovesti do toga da Pošta najveća kurirska služba u zemlji, te dalje Đorđević navodi da će se vrlo brzo pokazati kolika je zaista "poslovna umešnost" Dragana Šolaka, a koliko su dosadašnji poslovni rezultati njegovih kompanija, "D ekspres" i "Šopster - onlajn šop", "posledica raznih trange-frange kombinacija", za koje tvrdi da su bazirane na korupciji, političkim uticajima i sličnim netržišnim marifetlucima.

Đorđević piše za "Srpski telegraf" da medijski napadi služe i da prikriju pravi, "pljačkaški plan" Šolaka, koji je, svojevremeno, kupovinom firme "D ekspres" imao nameru da svaku konkurenciju uguši, pomoću političkih veza i uticaja u bivšem režimu i tako ostavi bez posla preko 5.000 poštara, nimalo ne mareći ni za šta drugo, osim za sopstveni profit i džep.

Situacija će se promeniti zbog poslovanja u pravim tržišnim uslovima, zaključuje prvi čovek Pošte.

"Dragan Šolak, u svoju prljavu igru uvlači i druge državne organe Republike Srbije, pa tako, bez imalo stida i srama, javno laže da je poslovna transakcija između JP 'Pošta Srbije' i 'Telekoma' obavljena mimo zakona, bez saglasnosti nadležnih i uz nepoštovanje propisa u oblasti zaštite podataka o ličnosti iako je o celokupnom postupku bio obavešten i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, uz čiju smo savetodavnu ulogu i aktivnu asistenciju i sproveli ceo postupak, nudeći pre preuzimanja građanima mogućnost da potpuno besplatno i lako raskinu ugovor sa 'Pošta Net' ukoliko ne žele 'Telekom' za svog novog kablovskog operatera. O svemu su od početka bili informisani i drugi nadležni državni organi, tako da Šolakove laži nemaju nikakvo uporište u bilo kojem postupku, radnji ili procesu koji su JP 'Pošta Srbije' i "'Telekom' preduzeli prilikom realizacije ovog poslovnog projekta", ono je što Đorđević navodi da želi da posebno istakne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: