Ministarka Irena Vujović počasna građanka Trstenika VIDEO/FOTO

Ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović danas je uručeno priznanje "Počasni građanin opštine Trstenik".

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

14:05

Ministarka Irena Vujović počasna građanka Trstenika VIDEO/FOTO
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Njoj je ovo priznanje uručeno za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine u ovoj lokalnoj samoupravi.

Priznanje je dodeljeno u sklopu svečanosti povodom obeležavanja Dana oslobođenja Trstenika i Dana opštine. Ministarka Vujović je zahvalila predsednici opštine Mileni Turk i svim građanima, ističući da je velika čast biti počasna građanka opštine divnih ljudi i vrednih domaćina, saopšteno je iz MInistarstva zaštite životne sredine.

"Ponosna sam što je, nakon svih uspeha na ekonomskom planu koje smo prethodnih godina postigli, pored fabrika i novih radnih mesta, novih puteva, pruga, škola, vrtića i zdravstvenih objekata, sada izgradnja zelene infrastrukture visoko na lestivici prioriteta. Vlada Srbije i Ministarstvo koje vodim ulažu značajna sredstva u zelene projekte u Trsteniku. Uložili smo u sanaciju i rekultivaciju deponije u Osaonici, ali i u druge projekte koji će doprineti lepšem i kvalitetnijem životu u ovoj opštini. Raduje me što u opštinskom rukovodstvu imamo pouzdane partnere i što zajedno rešavamo probleme kojima se niko pre nas nije bavio", rekla je Vujović.
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine
Vujović je poručila da će Ministarstvo nastaviti da sprovodi zelene projekte koji će građanima omogućiti zdraviju životnu sredinu kakvu i zaslužuju.

"Naši preci su se borili za slobodu u kojoj danas živimo, a naš zadatak je da budućim naraštajima obezbedimo čistiju budućnost. Brigom o svojoj okolini pokazujemo ljubav prema svojoj zemlji, a ulaganje u tu oblast naš je zalog za budućnost. Zato ću se truditi da poverenje koje ste mi ovim priznanjem ukazali, opravdam predanim radom i rezultatima, a sigurna sam da zajedno možemo da uradimo velike i značajne stvari za dobrobit građana Trstenika", poručila je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: