"Govorili su da ne smem da uhapsim Dijanu Hrkalović; Hobotnici smo odsekli glavu"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govorio je za TV Prva o borbi protiv kriminala, tenzijama na Kosovu i Metohiji, i drugim važnim temama.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

20:00

Printskrin: TV Prva

Vučić je na početku prokomentarisao hapšenje Dijane Hrkalović.

"Reč je o dokazima koje poseduju nadležni državni organi, a vezano za ubistvo gospodina Miloševića. Posle toga pretpostavljam da je menjan DNK, a da su neki ljudi oslobađani umesto da budu osuđeni. Pretpostavljam da je to jedan od razloga", rekao je.

"Mi znamo ko je izvršio likvidaciju gospodina Miloševića, ja sam o tome već govorio, ali ne bih da vršim pritisak na nadležne organe. Policija u tom slučaju ima čvrste i nedvosmislene dokaze", rekao je.

"Ono što je važno jeste da mi devet meseci nismo imali mafijaško ubistvo u Srbiji", rekao je Vučić.

"Zadovoljan sam kako smo kriminalnoj hobotnici uspeli da odsečemo glavu."

"Šta god da se uradi, uvek sam za nešto kriv. Govorili su mesecima da ne smem da uhapsim Dijanu Hrkalović, ne znam zbog čega sve... Kao što vidite ova država ima svoje organe i mehanizme. Odmah nakon što je uhapšena, promenili su priču", rekao je.

"U narednim danima biće još hapšenja... I ubica i njhovih pomagača", najavio je Vučić.

Nema zaštićenih

O ubistvima novinara, Vučić je rekao - "Ovo sa Ćuruvijom se privodi kraju, što nije urađeno za 12 godina prethodne vlasti... Za gospodina Pantića i to ćemo da vidimo."

"Mora da se zna da niko u državi ne može da ubija, da za to ne plati. Zato država postoji. I najvažnija poruka, nema zaštićenih, nema funkcija, nema imena i prezimena, ako ste počinili krivična dela - bićete uhapšeni. Tačka", poručio je predsednik Srbije.

Neko iz policije je konačno progovorio o tome, rekao je predsednik Srbije gostujući na TV Prva.

"Ja se nadam da do kraja februara nemamo nijedno mafijaško ubistvo i to su velike stvari. Da to potpuno iskorenimo, to je nemoguće", rekao je.

"Država je rešena da se obračna sa onima koji su vršili krivična dela i koji su učestvovali u izvršenju krivičnih dela i tačka", kazao je Vučić.

Pratili su mi porodicu

"Gde god je otišao Danilo, pojavila se njegova slika. Kako to da godinu dana nema njegove slike, dogodilo se to što su strane službe radile na tome kako da mene progone tako što će da prate Danila, oni su to radili sa mojim bratom. On ih je jednom uhvatio jer ih je video, on je mnogo fizički spreminiji od mene. Onda su oni izvadili značke...", objasnio je Vučić.

"Ali kada vidite da vam neko prati porodicu stalno, onda počinjete da ulazite u paranoju jer nisam želeo da verujem u to. Sve su to oni radili sa jednim ciljem, da se sklonim, zašto i za koje službe o tome bih mogao mnogo da gaovorim", rekao je.

O Nebojši Stefanoviću

Na pitanje da li je Nebojša Stefanović umešan u to, jasno je odgovorio.

"Ja nemam dokaz za to. Ono što sam imao da kažem ja sam mu rekao, to je bio težak razgovor. Više sam ja govorio nego on. Ako sam ja uradio nešto, ja ću za to da odgovaram, ako je on kriv, odgovaraće on", kazao je Vučić.

Dodao je da je Stefanović mnogo toga dobrog uradio za stranku i ponovio da nema dokaze za to za šta ga optužuju. Predsednik kaže da je u aferi "Jovanjica" bio primenjivan metod hibridnog rata.

"Hibridnom, opakom montažom stranih službi uz pomoć korisnih idiota iz politike, došli smo do nečega od čega smo morali da se branimo", rekao je Vučić.

"Da dovedete zemlju u situaciju da sama donosi svoje odluke, to je mnogo teško i morate na dnevnom nivou da trpite brojne ucene, uvrede, kritike i još mnogo toga", kazao je.

"Njima su vladu formirali tajkuni i ambasadori i onda privode ljude iz DS-a i formiraju vladu. Je l možete to danas da zamislite? Ja sam ponosan na to što ovu zemlju ne uređuju tajkuni i strani ambasadori."

Predsednik je rekao da se radi o slučaju "političke blasfemije".

Vučić je, govoreći o energetskoj krizi, rekao da od cena energenata zavisi i cena hrane, cena svih proizvoda, životni standard i bukvalno opstanak cele zemlje.

"Uskoro nova akcija Prištine"

Predsednik Srbije je gostujući na TV Prva govorio o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

"Oni će uskoro da proizvedu još jednu ovakvu akciju", rekao je.

"Oni će da pošalju jedinice u neko albansko mesto da bi rekli da je to borba protiv korupcije i kriminala", najavio je Vučić.

"Došli su do zuba naoružani da bi hapsili "fantu" i "koka-kolu" (pripadnici ROSU). Šta su sve uradili? Sećate se onog voza? Nisu ga nikada ni videli. Počinili smo strašno krivično delo jer smo uputili voz. Drugi put je bilo kada su kidnapovali i bacali na zemlju Marka Đurića da bi rekli "imali su pravu, nije prošao legalno". Ali on jeste prošao legalno. Stranci su to brutalno prebijanje pravdali, za Prištinu me baš briga", rekao je.

"Vi nemate pravo da imate vojsku, gazite Rezoluciju 1244. Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas, misle da su debili. Oni misle da smo mi svi debili i da mgu da nam prodaju tu priču protiv korupcije i kriminala", rekao je.

"Kad nema mera – zašto ih nema, kad ih ima – zašto se uvode"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će biti novih mera, ali da kada se uvode nove mere, pitanje je zašto, a kada ih nema, takođe nekima smeta.

On je najavio da će Krizni štab u nedelju razgovarati o kovid propusnicama i da će onda biti doneta odluka.

On je rekao da Srbija ima 1,5 miliona prve i druge komponente vakcine Sputnjik V.

"Za 2-3 dana moći ćete da primite rusku-srpsku vakcinu" kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: