Doktorka iz Slovenije za 50 evra izdavala lažne potvrde o preležanoj koroni

Lekarka iz Pomurja u Sloveniji nalazi se u centru skandala nakon što se saznalo da izdaje potvrde o koronavirusu za 50 evra.

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 13.10.2021.

22:48

Doktorka iz Slovenije za 50 evra izdavala lažne potvrde o preležanoj koroni
Foto: gerasimov/depositphotos

Slučaj istražuje i Lekarska komora Slovenije.

Okrivljena lekarka rekla je novinarima da je potvrde izdala na osnovu nalaza koji dokazuju prisustvo antitela u telu, ali to nije propisan i valjan način da se to potvrdi jer je neko preboleo COVID.

Ističu da je potreban pozitivan PCR test stariji od deset dana i ne stariji od 180 dana. Jedna novinarka ppredstavila se doktorki kao osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, ali nije testirana.

Doktorka joj je rekla da nema problema i da će joj izdati potvrdu za 50 evra pod uslovom testiranja na prisustvo antitela.

Nacionalni institut za javno zdravlje odgovorio je na novinarski upit da se radi o prekršaju iz nadležnosti državnog inspektorata.

Lekarska komora potvrdila je da je primila prijavu protiv lekara, ali neće otkriti detalje do okončanja postupka, piše 24ur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: