Turska sprečila otmicu iranskog vojnika

Turske vlasti privele su osam osoba, uključujući dva iranska agenta, koji su pokušali da otmu bivšeg iranskog vojnika i odvedu ga u Iran.

Izvor: Beta

Sreda, 13.10.2021.

22:38

Turska sprečila otmicu iranskog vojnika

U zajedničkoj operaciji turske obaveštajne agencije i policije, 24. septembra je uhapšeno ukupno osam osoba, uključujući dva iranska agenta, koji su pokušali otmicu bivšeg iranskog vojnika čiji su inicijali M. A, koji boravi u turskom gradu Vanu, prenela je agencija Anadolija.

Zvaničnik turske vlade potvrdio je danas hapšenja, ali nije naveo više detalja. Iranski obaveštajci su došli u Tursku sa ciljem stvaranja "mreže" koja bi kidnapovala i prošvercovala vojnika nazad u Iran.

Članovi mreže su navodno nudili novac supruzi iranskog vojnika kako bi im pomogla u otmici i pretili joj da će naškoditi članovima njene porodice koja živi u Iranu ako ona to odbije.

Jedan od agenata S.S. je uhapšen dok je pokušavao da udje u stan vojnika M.A, navela je Anadolija. Ostalih šest članova mreže su turski državljani.

Prošle godine, turski zvaničnici uhapsili su 11 osoba pod sumnjom da su pomagali iranskim agentima u krijumčarenju jednog odbeglog Iranca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: