Oglasio se NATO

NATO današnju operaciju kosovske policije vidi kao "akciju sprovođenja zakona", prenose albanski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2021.

18:15

Oglasio se NATO
Tanjug/AP Photo/str

Prema navodima "Kohe", misija KFOR-a na Kosovu i Metohiji bila je upoznata sa događajima i u komunikaciji sa vlastima.

Zvaničnik NATO-a rekao je za Radio slobodna Evropa da "kosovska policija sprovodi operaciju sprovođenja zakona na celom Kosovu" i da je misija KFOR-a pod vođstvom NATO-a u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice".

U odgovoru zvaničnika NATO-a ponavlja se da misija Severnoatlantske alijanse na Kosovu "ostaje u potpunosti usredsređena na svakodnevnu primenu mandata UN-a, prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine, i nastavlja da pruža mirno, bezbedno okruženje" i slobodno kretanje za sve zajednice koje žive na Kosovu”.

U reakciji ovog zvaničnika NATO-a navodi se i da "KFOR nastavlja da pomaže u primeni najnovijeg sporazuma o eskalaciji tenzija koji su postigli Beograd i Priština u okviru dijaloga koji je omogućila EU".

Akcija kosovskih snaga 13. oktobra odvijala se u regionu Prištine, Peći, Južne Mitrovice i severne Mitrovice.

Kosovska policija saopštila je da je u ovoj akciji zaplenjena roba "prokrijumčarena u iznosu od stotina hiljada evra, koja služi kao materijalni dokaz, a koja se nalazila na različitim lokacijama, poslovnim prostorima, skladištima itd."

Kosovska policija saopštila je da je osam osoba uhapšeno i zadržano. U međuvremenu, za deset drugih je proglašena potraga, jer se sumnja da su umešani u šverc robe.

U akciji je teško ranjen Srbin čije stanje je teško.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: