"Pala je prva kap srpske krvi. Ako KFOR ne može da zaštiti naš narod – ima ko će" VIDEO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković govorio je povodom akcije na KiM. Akcija sprovedena "po nalogu psihopate Kurtija"

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2021.

12:10

FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

"Imamo na desetine povređenih naših ljudi. Zbog akcije Kurtija, Aleksandar Vučić se hitno uputio ka Raškoj, gde će u 15 sati imati sastanak sa predstavnicima Srba sa KiM", kazao je Petković na konferenciji za novinare.

Petković je istakao da je ova akcija sprovedena "po nalogu psihopate Kurtija". On je potvrdio da je ranjen Srećko Sofronijević (36) i da se lekari bore za njegov život.

"Među desetinama povređenih, upucan je i teško povređen Srećko Sofronijević (36), čovek kome se u hirurškoj sali u Kosovskoj Mitrovici bore za život. Direktor bolnice rekao je da je pogođen u grudi i da će mu izvaditi metak koji je zaglavjen u plućnom krilu. Do toga je dovelo divljaštvo (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija", naglasio je on.

On je naveo da je kosovska policija otvorila vatru na "goloruki srpski narod". Petković je kazao da je ovo sedmi upad kosovske policije u srpske sredine, gde su "rafalima zasuli" Severnu Mitrovicu i Zvečan i ocenio da je namera Kurtija da time "proizvede sukobe širih razmera".

On je naveo da su Srbi sprečili jedinice specijalne kosovske policije da dođu do Tehničke škole u Severnoj Mitrovici, a da su isto učinili i u Zvečanu, gde su ih "pod rafalima" oterali jer su upadali u magacine i privatne kuće.

"Kada su se vratili u bazu 'Belvedere', šest oklopnih vozila krenulo je na sever i narod ih je ponovo sprečio kod mesta Rudare, gde je bio veliki okršaj tako što su jedinice Rosu napale i pucale na goloruki srpski naord koji brani svoje pravo na život", istakao je on. "Sve ovo je direktno maslo psihopate Aljbina Kurtija, koji želi da izazove krizu širih razmera i da se sveti Srbima i da osvoji sever. Zahvaljujući narodu na KiM i Vučiću, koji je na putu ka Raškoj, mi smo uspeli da sprečimo krizu mnogo većih razmera", naveo je on i zapitao se koji će biti sledeći potez "ludaka Kurtija".

On je upitao šta će preduzeti NATO i KFOR, "čija je obaveza po Rezoluciji 1244, da brani srpski narod i obezbedi sigurnost i bezbednost".

"Pala je prva kap krvi, srpske krvi", naveo je Petković.

"O čemu da pričamo kada se lekari bore za život čoveka koji je upucan. Krenuli su oklopnim vozilima na 'fantu' i 'snikers' i naše lekove", kazao je Petković pokazujući fotografije pripadnike ROSU i kosovske policije koji su pucali na srpski narod.

Poziva KFOR i međunarodnu zajednicu da zaustave "ludilo Kurtija".

"Ako KFOR nije spreman da zaštiti srpski narod, ima ko hoće", naveo je Petković i pozvao srpski narod na uzdržanost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: