Posle ranjavanja Srbina: Vučić hitno ide u Rašku

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima naroda na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2021.

11:55

Posle ranjavanja Srbina: Vučić hitno ide u Rašku
Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

Vučić se uputio ka Raškoj, gde bi trebalo da bude organizovan sastanak sa predstavnicima srpskih opština, potvrdio je direktor kancelarije za KiM Petar Petković.

Podsećanja radi, kosovska policija organizovala je u nekoliko mesta na Kosovu i Metohiji akciju. Kako stoji u saopštenju kosovske policije, akcija se preduzima "u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Podsećanja radi, jedan Srbin ranjen je danas prilikom akcije policije u Zvečanu.

Prema poslednjim informacijama, on se nalazi u teškom stanju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se danas povodom incidenata na Kosovu i tražila da KFOR i NATO hitno reaguju i "obuzdaju premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija".

Podsećanja radi, oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je kazao da je ova akcija "još jedna provokacija" premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Pratite iz minuta u minut dešavanja u Kosovskoj Mitrovici u live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: