Uslovna sloboda za osumnjičene

Uslovno su danas oslobođeni V.H. i S.G, osumnjičeni da su pre dva dana nožem povredili Milisava Ilinčića.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2006.

19:42

Default images

Advokat jednog od uhapšenih, Bajram Kajtazi, izjavio je elektronskim medijima da je međunarodni sudija Okružnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice izrekao alternativnu meru njegovom klijentu V.H. da se svakog dana javlja policijskoj stanici u Mitrovici, kako bi se, kako je rekao, omogućilo njegovo prisustvo u sudskom procesu.

Prema rečima Kajtazija, njegovog klijenta je međunarodni tužilac optužio za pokušaj ubustva, nanošenje teških telelsnih povreda i udruživanje u cilju izvršenja krivičnih dela.

"Tokom procedure u Okružnom sudu je ustanovljeno da je trojicu mladića Albanaca isprovocirao i napao Ilinčić, koji je sa još nekim osobama zlostavljao trojicu mladića, tako da je moj klijent, u pokušaju da se spasi, nožem u predelu stomaka povredio Ilinčića", rekao je Kajtazi.

Kajtazi je, takođe, kazao da osoblje bolnice u severnom delu Mitrovice nije dozvolilo istražiocima da kontaktiraju Ilinčića, koji se nalazi na lečenju u toj bolnici.

Drugi optuženi S.G. je, na osnovu informacija Okružnog suda, uslovno oslobođen, kako bi mogao da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: