Milanović preti Srbiji: "Nastavite li ovako"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se posle izjave premijerke Srbije Ane Brnabić.

Izvor: B92, Dnevnik.hr

Utorak, 05.10.2021.

12:36

Milanović preti Srbiji:
Foto: EPA-EFE/SPENCER PLATT / POOL

Naime, Ana Brnabić je kritikovala reči Milanovića, koji je rekao da je predsednik i hrvatskih državljana iz BiH, što je naišlo i na osude od bošnjačkih funkcionera u zemlji. Premijerka Srbije kazala je da je izjava Milanovića neverovatna.

"Milanovićeva izjava mi je bila neverovatna i bilo mi je neverojatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Evropske unije", kazala je ona.

Hrvatski predsednik je istakao da "Srbija nije u EU za razliku od Hrvatske".

"Ne slušam ni njene izjave ni bilo kojeg junaka doba zlog u Srbiji. Jedina osoba koja govori je predsednik Srbije, ostalo su njegovi portparoli. S njima nema smisla ulaziti u polemiku. Mi smo EU, a ne oni. Ako se budu tako ponašali, neće ni biti", dodao je Milanović.

On je naveo da su Srbi otišli iz Hrvatske zahvaljujući Beogradu, odnosno da ih nije oterao zvanični Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: