Moskva kritikuje Albance: "Grubo i cinično"

Moskva je danas optužila kosovske vlasti da su "grubo i cinično" prekršile obaveze u oblasti slobode kretanja na administrativnom prelazu Jarinje i Brnjak.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.09.2021.

15:31

Moskva kritikuje Albance:
Ilustracija: Depostiphotos/ matwey

Zamenik portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Zajcev izjavio je danas na redovnoj konferenciji za novinare da sporazum od 14. septembra 2016. godine govori da Kosovo produžava važenje registracija na pet godina nakon čega će strane ponovo razmotriti to pitanje uz posredovanje EU u slučaju neophodnosti.

Prema njegovim rečima, jasno je da bi razmatranje trebalo da bude za pregovaračkim stolom uz učešće predstavnika strana potpisnika.

Umesto toga, prištinske vlasti su poslale specijalne snage pokušavajući da nametnu rešenje koje im odgovara, naveo je Zajcev.

"Time vidimo direktno, grubo i cinično kršenje obaveza kosovskih Albanaca u uslovima nezavršenog pravnog procesa koji treba da reši problem slobode kretanja", naveo je Zajcev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: