Vozača autobusa koji je uleteo u dečje igralište oslobodiće krivice pod jednim uslovom

Vozaču autobusa D. H. (72) koji je u petak u Zemunu uleteo u dečje igralište određen je juče, nakon saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu, pritvor do 30 dana.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 27.09.2021.

21:01

Vozača autobusa koji je uleteo u dečje igralište oslobodiće krivice pod jednim uslovom
Foto: Printskrin/Prva TV

Kako je rečeno u Trećem tužilaštvu, okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće utvrđivaće se u toku postupka.

"Vozaču je određen pritvor da ne bi uticao na svedoke, a u toku postupka ćemo utvrditi sve okolnosti. Naloženo je veštačenje autobusa. D.H. je na saslušanju rekao da veruje da je autobus bio neispravan", kažu iz tužilaštva i navode da ne znaju kada će veštačenje biti gotovo.

Ako ono pokaže da je autobus bio neispravan, D. H. biti oslobođen svake krivice.

D. H. je, kako se navodi, do detalja opisao šta se tačno dogodilo.

"Autobus je dobio naglo ubrzanje i nisam mogao da ukočim. Izašao sam kroz prozor jer vrata nisu htela da se otvore, pritiskao sam dugme koje je za otvaranje svih vrata, ali i pojedinačno. Otvorila su se samo zadnja. Kad sam izaša, pokušao sam ljudima da objasnim da nisam mogao da ukočim, ali su svi u besu krenuli na mene. Otišao sam do dispičera da objasnim šta se tačno dogodilo. Tu sam sačekao policiju", rekao je on.

Inače, advokat Nebojša Milosavljević je za Kurir naveo da je D. H. profesionalni vozač, radio je u GSP, ima uredno lekarsko uverenje, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije imao sličnih situacija.

"Veštačenjem autobusa biće utvrđeno šta se tačno dogodilo, ali činjenično stanje je da je moj klijent tog dana prvi put seo u taj autobus. Objasnio je da je na autobusu koji je trebalo da preuzme od kolege pukla guma i da su mu ovaj doterali iz garaže. Prvi put je vozio to vozilo", rekao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: