Vučić sa ambasadorom UAE: Prihvatio sam poziv šeika FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.09.2021.

06:50

Vučić sa ambasadorom UAE: Prihvatio sam poziv šeika FOTO
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata je Vučiću preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda, uz poziv da prisustvuje otvaranju "Nedelje održivosti 2021" početkom naredne godine u Abu Dabiju.

Vučić je, uz zahvalnost i pozdrave šeiku Mohamedu, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje na toj manifestaciji, posvećenoj razvoju tehnologije i veštačke inteligencije i njihovoj primeni u različitim sektorima privrede i drugim sferama života, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je čestitao rukovodstvu i gradjanima UAE na uspešnoj organizaciji Svetske izložbe EXPO 2020, koja će ove sedmice biti otvorena u Dubaiju. Dvojica sagovornika su se saglasili da je i ova prestižna manifestacija potvrda visokog ugleda i sve većeg uticaja UAE u svetu.

Predsednik Vučić je, imajući to u vidu, rekao da je zahvalan šeiku Mohamedu, za kojeg ga veže iskreno prijateljstvo, što posvećuje pažnju razvoju odnosa Srbije i UAE.

Predsednik Vučić i ambasador Al Daheri su ovom prilikom razgovarali o daljem razvoju bilateralnih odnosa i potencijalima za saradnju u različitim oblastima, konstatujući da zajednički projekti Srbije i UAE značajno doprinose ekonomskom razvoju naše zemlje.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na napredak projekta Beograd na vodi, koji je postao simbol glavnog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: