Roditelji i đaci, spremite se

Oktobar još nije ni počeo, a skoro 50 odsto opština u Srbiji prešlo je na onlajn ili na kombinovani model nastave.

Izvor: Blic

Petak, 24.09.2021.

07:49

Roditelji i đaci, spremite se
Foto: Depositphotos/racorn

Situacija će se samo komplikovati, budući da broj novozaraženih raste.

Konačna odluka ko će i kako ići na nastavu poslednje nedelje u ovom mesecu očekuje nas danas, kada će Ministarstvo prosvete saopštiti u kojim opštinama škole idu na na onlajn ili kombinovanu nastavu, ili pak, ostaju u režimu rada "uživo".

Takođe, ono što sugeriše da će se povećati broj opština koje će raditi po drugom ili trećem modelu, jeste i da imamo sve veći broj nastavnika koji su zaraženi korona virusom, a učenici sve češće "gube" časove, piše "Blic".

Da li će škole i lokalne samouprave biti u zelenoj, žutoj ili crvenoj zoni neće biti proizvoljno već će zavisiti od nekoliko jasnih parametara: broja vakcinisanih, broja zaraženih u poslednjih 14 dana, procenta pozitivnih testova, trendu rasta ili opadanja broja zaraženih, ali i poštovanju mera u samim školama.

Odlučivanje o modelu nastave donosiće se za teritoriju opštine, odnosno grada u celini, uključujući tu i Beograd. Dakle, gradske opštine se ne bi posmatrale kao posebne jedinice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: