SUKOB U DSS OKO BUDUCEG MINISTRA ZDRAVLJA

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2001.

17:56

Default images
Dr Obren Joksimovic je kandidat DSS-a za ministra zdravlja u novoj republickoj vladi, odluceno je na sednici Izvrsnog odbora ove stranke u sredu. Na ovu odluku u cetvrtak je burno odreagovao Zdravstveni savet DOS-a, koji se zalaze da na ovoj funkciji ostane dosadasnja ministarka zdravlja, Dr Nada Kostic, takodje clan DSS-a. "I zdravstveni odbor DSS-a podrzao je kandidaturu doktorke Kostic i stranka je to prihvatila, ne znam sta se sada desilo", rekao je u izjavi za Radio B92 Dr Slobodan Markovski, clan DSS-a. Prema njegovim recima, lekari te stranke jednoglasno su, sa jednim uzdrzanim glasom, dali podrsku Nadi Kostic. "Saopstili su javno razloge zasto su za nju, a nisu rekli ni jedan razlog protiv doktora Joksimovica - jer ga ne poznaju. Stranka je odlucila da prihvati doktora Joksimovica, ne saopstavajuci pri tome zasto je za njega - mozda ga isto ne znaju", rako je Markovski.

Clan izvrsnog odbora DSS-a, Dusan Prorokovic, tvrdi da je odluka o imenovanju Dr Joksimovica donesena uz preporuku Zdravstvenog odbora ove stranke i da ne vidi u cemu je problem. "Kada vam na mesto premijera dolazi covek koji je izjavio da Srbiju treba bombardovati jos nekoliko dana da bi pao rezim Slobodana Milosevica, onda je to alarmatno. Ne znam zbog cega se podizu ovakve tenzije oko ministarstva zdravlja. Nije iskljuceno da ce se Nada Kostic mozda i vratiti posle izvesnog vremena na mesto ministra zdravstva, videcemo. Za sada je odluka ovakva, i bojim se da je nepromenjiva", rekao je Prorokovic Radiju B92.

Kandidat DSS-a za ministra zdravlja, Dr Joksimovic, tvrdi da jos uvek nije obavesten o svom izboru. On je za Radio B92 rekao da ne zna "sta je to Zdravstveni savet DOS-a, ko ga sacinjava, o cemu raspravlja i kakve odluke donosi". "Znam da sam na kadrovskoj listi moje stranke, kao i mnogi drugi, kao i gospodja Kostic, i mislim da je najmanje vazno personalno resenje. Mnogo je vaznije to kako cemo organizovati ministartsvo", zakljucio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: