Poslanici pitali o Kosovu, Vučićevoj bezbednosti, kadrovskim rešenjima

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja nadležnim institucijama, uz podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi kada je reč o dešavanjima na KiM.

Izvor: Beta

Utorak, 21.09.2021.

13:22

Poslanici pitali o Kosovu, Vučićevoj bezbednosti, kadrovskim rešenjima
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević podsetio je na dešavanja na adminstrativnim linijama Jarinje i Brnjak.

On je ponovio sve što se juče dešavalo na Jarinju i Brnjaku i ukazao na sve što Priština nije ispunila iz Briselskog sporazuma.

"Svoje pitanje više u formi podrške uputio bih predsedniku Republike i Vladi Srbije, do sada ste činili sve i znamo da ćete u narednom periodu nastaviti da se borite za zaštitu interesa i bezbednost srpskog stanovništva na KiM", rekao je on i pitao da li se može računati na objektivnost međunarodne zajednice u rešavanju aktuelne situacije.

I poslanik Srpske napredne stranke Marko Parezanović pružio je usmenu podršku srpskom narodu na Kosmetu i rekao da je u ovom trenutku to "najugroženiji narod na području današnje Evrope". Parezanović se osvrnuo na nedavnu izjavu Saše Jankovića koji je, kako je rekao, nakon pet godina ćutranja priznao da su ga strani faktori i predstavnici stranih ambasada savetovali kako da što uspešnije sruši predsednika Srbije.

Uz brojne kritike na račun opozicije, Parezanović je rekao da je važno da se otkrije "ko je radio o glavi predsedniku Srbije, sa kojim ciljevima, ko su ljudi koji su odali podatke iz zdravstvenog kartona predsednika i šta su bili njihovi ciljevi".

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao je ministarku trgovine i turizma Tatjanu Matić da li je Asim Aki Hodžić iz Sjenice u avgustu imenovan za savetnika u njenom ministarstvu i ako jeste, koje stručne kompetencije on poseduje.

Poslanik je izneo niz optužbi na račun Hodžića rekavši da je pripadnik kriminalnog klana, da je učestvovao u kidnapovanju Alena Tahirovića u Sjenici te da mu je mesto pred sudom, a ne u vladi.

Poslanik PUPS-a Stefan Krkobabić pitao je da li će država podstaći pokretanje socijalnih preduzeća i zapošljavanje najugroženijih kategorija društva, odnosno kada se može očekivati usvajanje zakona o socijalnom preduzetništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: