Lukašenko potvrdio: Belorusija ide na referendum

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je potvrdio spremnost da se u državi održi referendum o Ustavu, napominjući da ga vlasti ne prilagođavaju za sebe.

Izvor: Sputnik

Ponedeljak, 20.09.2021.

17:55

Lukašenko potvrdio: Belorusija ide na referendum
EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN

"Pred nama je referendum. Moramo ga sprovesti, da ubedimo ljude, mada se nećemo nešto posebno truditi. Mi ćemo, jednostavno, narodu reći kakve nas promene očekuju u skladu sa promenama Ustava, kako nam ne bi prigovorili da se grčevito hvatamo za vlast, kako često kažem, i da sebi prilagođavamo Ustav", rekao je Aleksandar Lukašenko prilikom imenovanja rukovodilaca lokalne vlasti, navodi državna agencija "Belta".

Prema njegovim rečima, niko ne planira da radi za sebe. On je zaključio da kako su obećali tako će i sprovesti referendum.

Predsednik je skrenuo pažnju činovnicima da treba da rade sa ljudima.

"Ako želimo podršku građana, beloruskog naroda, onda treba i raditi sa narodom", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: