Oglasio se Kurti: Nismo mi krivi VIDEO

Kosovski premijer Aljbin Kurti tvrdi da oduzimanje srpskih tablica na KiM nije bila želja Prištine, već nešto što je nametnuto "s druge strane".

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

12:17

Oglasio se Kurti: Nismo mi krivi VIDEO
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Kako piše prištinska Koha, on je time mislio na Srbiju.

Kurti je u Skupštini Kosova rekao da će, sve dok, kako tvrdi, građani Kosova plaćaju za tablice kada uđu u Srbiju, na snazi biti i obaveza da sva vozila imaju oznaku "RKS".

Rekao je da je kosovska policija danas preduzela "neophodne akcije i konfiskovala sve nevažeće tablice" na administrativnim prelazima.

On je dodao da je 15. septembra istekao sporazum o tablicama postignut u okviru Briselskog sporazuma i naveo da je od tada prestalo izdavanje tablica sa oznakom KS.

"Očekujem da će svi građani ispravno razumeti, danas počinje primena sporazuma koji je Srbija dogovorila sa Evropskom unijom. Registarske tablice nisu naša želja, već to nameće druga strana", rekao je Kurti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: